Regionaal Archief Zutphen

Archieven van de gemeenten Brummen, Lochem en Zutphen

Zoeken door alles

Hanze 2017

bibliotheek.jpg

In 2017 komen de Internationale Hanzedagen naar Nederland. Hanzestad Kampen organiseert van 15 t/m 18 juni dit vierdaagse evenement, dat jaarlijks in een van de Europese Hanzesteden gehouden wordt. Zutphen zal op deze dagen worden vertegenwoordigd , maar ook in de aanloop ernaartoe zullen er in Zutphen allerlei evenementen zijn die aansluiten op het thema.

Want Zutphen en de Hanze, die zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden!

Verschillende partijen hebben al aangegeven aan te willen sluiten op het thema Hanze in 2017. Zutphen hoopt hierdoor een gevarieerd programma aan te kunnen bieden waarin alle facetten van de Hanze worden belicht.

Doe mee!

Wilt u ook aansluiten met één of meerdere activiteiten? Neemt u dan contact op met Stichting Zutphen Promotie. Zij verzorgt de promotie van de evenementen die in Zutphen worden georganiseerd.

Website: www.inzutphen.nl
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Cultureel-historische activiteiten kunt u ook plaatsen op het Cultuur Historisch Platform Zutphen. Door aan te sluiten bij dit platform , promoot u uw activiteiten snel en gemakkelijk bij cultuur-historisch geïnteresseerden.

Deelnemers

De volgende partijen zullen in ieder geval activiteiten laten aansluiten op het thema:

Gemeente Zutphen
Regionaal Archief Zutphen
Stedelijk Museum Zutphen
Historische Vereniging Zutphen
Stichting IJsselfestival Zutphen
Zutphens Barok Ensemble
Middeleeuwen Symposium

Hanzedagen in Kampen

De 37ste Internationale Hanzedagen vinden van 15 t/m 18 juni in Kampen plaats. Na onder andere Lubeck, Viljandi en Bergen, neemt een Nederlandse stad deze prachtige taak op zich. Hanzesteden uit binnen- en buitenland zullen zichzelf presenteren tijdens dit evenement. Lezingen, optredens, tentoonstellingen; er is van alles te doen. Het programma van dit bijzondere weekend is te vinden op de website www.hanze2017.nl.

Contactgegevens

Spiegelstraat 13-17
7201 KA Zutphen
telefoon: 14 0575 (kengetal niet nodig)
e-mail: regionaalarchief@zutphen.nl

 

 

Openingstijden

Dinsdag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur.

Werkgebied

kaartje